Chcete odteraz dostávať chuť iba na zdravé jedlo? Tu je NÁVOD

Rozmýšľali ste niekedy, aké jednoduché by to bolo, keby ste dokázali nastaviť to, čo vaše telo môže zjesť a na ostatné zlé potraviny by ste (zázračne) nemali ani len chuť?

Ak áno, tak čítajte ďalej.chcete-odteraz-dostavat-chut-iba-na-zdrave-jedlo-2

Nie je to tak, že sa narodíme tak, že by sme milovali hranolky a nenávideli napríklad celozrnné cestoviny. Deje sa to vtedy, ak opakovane počas dlhšieho obdobia konzumujeme jedlo v doslova toxickom prostredí a už sa to na nás nejako “nalepí”.

Podľa štúdie sa zistilo, že zmena spôsobu stravovania môže fyzicky zmeniť to, ako naše telo reaguje na potraviny (a to zahŕňa aj náš mozog). Ľudia, ktorí znížili príjem o 500-1000 kalórií denne a pridali do svojho jedálnička vlákninu a proteíny- sa zbavili chute na nezdravé jedlo. To sa potvrdilo, keď im o 6 mesiacov ukázali vysokokalorické jedlá ako hranolky alebo nízkokalorické jedlá ako morčací sendvič. Mozog tých, ktorí prešli na zdravú stravu, nevykazoval žiadnu aktivitu spojenú s uspokojením alebo pôžitkom. To je výborná správa pre vás 🙂

Aj vy môžete zastaviť neprekonateľnú túžbu po nezdravých jedlách. Stačí nasledovať tento návod:

KROK 1: Prestaňte jesť fast food.

Vynechanie rýchleho občerstvenia ako McDonalds je úplne najrýchlejší a spoľahlivý (a relatívne jednoduchý) spôsob, ako odstrániť nadbytočné kalórie.

(S týmto vám radi pomôžeme. Stačí si kliknúť TU a vybrať si, aké zdravé a chutné jedlo vám ktorý deň prinesieme. Do práce alebo domov.)

 

KROK 2: Dajte zbohom sýteným nápojom.

Pitie týchto nápojov je “skvelý” spôsob, ako vypiť veľa kalórií za deň, takže to prestaňte robiť už dnes! Rozhodnite sa pre nápoje bez kalórií a umelých sladidiel. Ideálna je voda a čaje.

 

KROK 3: Zabudnite na prefabrikované jedlá.

Je na čase vrátiť sa k normálnej strave. Polotovary, ktoré nájdete v obchodoch síce môžu byť rýchla a jednoduchá alternatíva, ale neobsahujú živiny, ktoré potrebujete. Väčšina z nich má dokonca vysoký obsah kalórií!

 

KROK 4: STOP maškrteniu.

Ak jediná cesta od vášho pracovného stola vedie do automatu na sladkosti, tak je na čase zmeniť zlé návyky! Vyhnite sa maškrteniu celkovo a jedzte viac menších jedál po celý deň, ktoré obsahujú vyšší obsah bielkovín a vlákniny, takže nebudete pociťovať hlad medzi jedlami.

 

Najlepší spôsob, ako naučiť váš mozog na chuť zdravých potravín je nakŕmiť svoje telo zdravými potravinami. Vyhnúť sa zlým veciam, je naozaj ťažké, a to najmä na začiatku, ale čím dlhšie budete držať svojho plánu, tým ľahšie dosiahnete požadovaný efekt.

Keď zvládnete prvých pár týždňov, tak potom ste vyhrali na celej čiare! A to už stojí za to 🙂

KLIKNITE SI NA MENU VITABOX A VYBERTE SI, ČO CHUTNÉ A ZDRAVÉ VÁM NAVARÍME.