Čo nakúpiť na Vianoce do zásoby? A čo určite nekupovať!

Plánujete veľký Vianočný nákup a zoznam má už teraz 2 strany?

STOP!

Predtým, než dáte mincu do vozíka a dobrovoľne odsúhlasíte vystátie kilometrovej rady na pokladňu, si prečítajte týchto 5 tipov, ako správne nakupovať:

1.Urobte si zoznam

Príprava je základ. Keď budete vedieť, čo chcete nakúpiť, tak vás len tak ľahko nezlomia ponuky obchodníkov. Ak si nezvyknete robiť nákupný zoznam, tak začnite hneď teraz! Budete presne vedieť, čo nesmiete zabudnúť a ostatné veci pre vás nebudú až tak lákavé.

TIP: Na Vianoce si urobte nákup, ako keby to bol bežný deň. Áno, môžte si dopriať nejakú exkluzivitu, ale nie spustiť zo svojich zdravých zvykov. Žiadne čipsy, tyčinky ani bublinkové nápoje vo vašom košíku nemajú miesto, či? 🙂 Kúpte si radšej viac exotického ovocia alebo zeleniny, na ktorej si zamaškrtíte pri pozeraní televízie.

Ak potrebujete, aby sme na vás „dali pozor“, tak si objednajte Vitabox na nový rok s Vianočnou zľavou už teraz. Kliknite si tu.

 

2.Prezrite si či naozaj potrebujete toľko veľa na víkend + 1 deň?

Tento rok vychádzajú Vianoce na víkend. Obchody budú v pondelok otvorené ako bežne. Zamyslite sa čo naozaj potrebujete na víkend toľko veľa jedla? Zvládnete toľko zjesť? Sami viete, že nie… Hoci to vyzerá všetko tak lákavo, vo finále budete po 2 dňoch odfukovať zo všetkých tých koláčikov a perníkov. A čo potom ešte kapustnica, mäso a ďalšie pochúťky. A aby ste ich teda nemuseli nasilu jesť alebo nebodaj vyhadzovať, tak…

3. V obchode sa vyhýbajte akciovým ponukám a dodržujte zoznam

Základ úspechu je dodržať to, čo si naplánujete. Už keď ste si pripravili zoznam, tak ho aj dodržte. Choďte po obchode iba do tých uličiek, kde potrebujete a nestrácajte čas bezcieľným motaním sa pomedzi regále. Je pravdou, že nájdete aj to, čo ste nemali naplánované (veď kto si píše na zoznam čipsy a sladkosti)?

4.Doprajte si, ale s mierou!

Ok, berieme to. Nechali ste sa zlákať. Reklamy boli silnejšie a tovar z regálov na vás proste kričal “Vezmi si ma!”. Čo však ďalej? Doprajte si aj to, čo by ste si počas roka bežne nedali. Ale s mierou. To neznamená, že zjete všetko a nikomu z rodiny nedáte ani kúsok 🙂 Rozdeľte sa a dajte si aj z tých menej zdravých potravín, ale len trošku. Vychutnajte si to a od ďalšieho dňa prejdite na zdravé jedlo tak, ako doteraz.

5.Čo nezjete, si nechajte na Silvester

Ak ste si náhodou nakúpili viac než ste plánovali a nákupný zoznam ste proste pri tých ponukách nemali šancu dodržať, tak… To, čo vám ostalo z Vianoc si nechajte na Silvester a Nový rok, ktorý tiež vychádza na víkend. Takže žiaden koniec sveta sa nekoná. Iba prežijete jeden príjemný víkend s prívlastkom Novoročný a máte to za sebou.

 

Od nového roka sa viete vrátiť do starých dobrých koľají a pokračovať v zdravom životnom štýle ako doteraz. Ak by ste mali problém nabehnúť naspäť na zdravé a chutné jedlo, tak si objednajte VITABOX už teraz. Máme teraz skvelé Vianočné zľavy (áno, aj my) a postaráme sa o vaše stravovanie od nového roka tak ako stále. Kliknite si tu.