Dobrá polievka je základ

polievka

 

Nie nadarmo sa hovorí, že polievka je grunt. Ingrediencie ako zelenina, strukoviny alebo chudé mäso robia z tohto tradičného predkrmu výživné jedlo, ktoré si človek cení už od nepamäti. Napríklad kuracia polievka je pre svoje pozitívne účinky pri prekonávaní nachladnutia často nazývaná židovským penicilínom.

Polievky sú vďaka ľahkej a rýchlej príprave obľúbeným jedlom, ktoré sa v rôznych variáciách objavuje temer v každej národnej kuchyni. Ich výživová hodnota samozrejme závisí od výberu tých správnych ingrediencií. Polievky potom môžu predstavovať ľahkú cestu ako doplniť do jedálneho lístka bielkoviny, vitamíny, minerálne látky alebo vlákninu.

Vo Vitaboxe pripravujeme polievky denne len z čerstvých surovín, bez použitia bujónov, Masoxov, Vegety a podobných dochucovadiel. Na zahustenie nepoužívame zápražky a zátrepky, ale namiesto toho rozmixujeme časť polievky alebo zahustíme zemiakmi. Polievky dochucujeme čerstvými koreninami a bylinkami, ktoré sú nielen zdraviu prospešné ale dodajú aj lahodnú chuť a vôňu.