Je možné udržať si zdravé návyky aj počas sviatkov?

Či už sa snažíte schudnúť alebo si jednoducho udržiavate aktuálnu váhu, sviatky môžu predstavovať osobitnú výzvu. Perníčky, kapustnica, koláčiky alebo ozdôbky na stromčeku 🙂 Priznávame, že môže byť ťažké odolať všetkým tým dobrotám, ktoré vás čakajú na firemných večierkoch a rodinných stretnutiach.

navod-ako-si-udrzat-zdrave-navyky-aj-pocas-sviatkov

Keď ste ale celý rok poctivo dodržiavali zdravý životný štýl a dosiahli vytúženú postavu, bola by škoda o to zbytočne prísť v priebehu pár dní, nie?

Pripravili sme pre vás overené tipy, ktoré vám doprajú dostatok Vianočnej radosti a zároveň udržia vysnenú váhu.

PRAVIDLO č. 1: Zamerajte sa viac na čas strávený s blízkymi než na samotné jedlo.

Vianoce nie sú len o jedení (hoci všetky tie koláčiky a perníčky vyzerajú tak lákavo). Myslite na to, že sa máte šancu stretnúť a porozprávať s ľuďmi, ktorých máte radi a jedlo je len príjemnou súčasťou, nie „hlavným chodom“ stretnutia.

PRAVIDLO č. 2: Vianočné večierky majú byť skôr výnimkou než pravidlom

Je super, že dostávate kopu pozvaní na skvelé vianočné večierky a rôzne Vianočné trhy, ale pozor!

Nedovoľte, aby sa z jedného/dvoch dní stal celý týždeň a ani neviete ako a je tu Nový rok… Ak zhrešíte s jedlom jeden deň, nič sa nedeje. Na druhý deň pokračujte ako zvyčajne. A všetko bude v poriadku 🙂

budte-pripraveni

PRAVIDLO č. 3: Nechoďte na večierky s prázdnym žalúdkom

Nemusíte hneď odmietať všetky pozvania, len aby ste sa vyhli nezdravému jedlu a nápojom. Dá sa to aj inak: Základ je dať si zdravý snack, tesne pred tým než pôjdete na sviatočný večierok. Vyberajte si potraviny bohaté na bielkoviny ako napríklad jogurt alebo tvaroh, vďaka čomu budete mať dlhší pocit sýtosti. Prípadne zjedzte nejaký zelený šalát, aby ste telu dodali dostatok vlákniny. Tým, že skrotíte svoje vášne vopred , tak sa nemusíte obávať, aj keď budete celý večer chodiť okolo všetkých švédskych stolov plných jedla.

TIP: Ak si predsa nestihnete dať nič pred odchodom z domu, tak si hneď ako dorazíte na večierok opýtajte a vypite veľký pohár vody.

OBJEDNAJTE SI VITABOX MENU A POSTARÁME SA AJ O ZDRAVÝ SNACK, ABY STE BOLI PRIPRAVENÍ NA VIANOČNÚ PÁRTY NA 100%

PRAVIDLO č.4: Vyberajte si správne nápoje

Ideálne odporúčame piť na párty a oslavách Nového roka nealko nápoje. Ak sa neuspokojíte s čistou vodou, tak skúste limonádu z čerstvého ovocia. A ak vás silou mocou ponúkajú s alkoholickými nápojmi, zvoľte si pre tento jeden večer biele alebo červené víno. Určite je to lepšia voľba ako šampanské alebo tvrdý alkohol.

TIP: Ak ste predsa prijali pozvanie na tvrdý alkohol, tak si do pohárika dajte veľa ľadu, ten aspoň zaberie veľkú časť a pre samotný alkohol ostane menej miesta.

PRAVIDLO č. 5: Nedojedajte zvyšky

Ak ste si navarili alebo napiekli vysokokalorické jedlá a ostali vám aj po sviatkoch, tak zbystrite. Nesnažte sa dojesť všetko sami a podeľte sa. Veď od toho tu máte priateľov, rodinu a blízkych, aby ste aj im urobili radosť nejakými dobrotami 🙂 A aspoň tak nezjete polovicu koláčov sami…

TIP: Ak vám predsa ostane veľa jedla, porozmýšľajte čo viete dať do chladničky alebo mrazničky a využiť neskôr. Takto vám odpadne obava o to, že by ste museli jedlo vyhadzovať.

AK ROZDÁTE VŠETKY „NERESTI“ V PODOBE KOLÁČIKOV SVOJIM ZNÁMYM, TAK NASKOČTE ZNOVA NA ZDRAVÉ VITABOX MENU

Veríme, že vám tento krátky manuál pomôže prežiť krásne sviatky a zvládnuť všetky pozvania na Vianočné trhy a koncoročné večierky. Ak máte nejaký svoj osvedčený tip alebo pravidlo, ktorého sa držíte počas Vianoc, napíšte nám.

Váš VITABOX