Odhalenie: 6 krokov ako sa prestať prejedať

Už ste dojedli tanier a predsa máte pocit, že by ste zvládli ešte jeden? Ak sa v tomto spoznávate, tak je čas si pohovoriť. Nebojte sa, každý z nás čas od času trpí mániou prejedania sa…

Odhalenie: 6 krokov ako sa prestať prejedať

Kľúčom k porazeniu prejedania sa je iba poznanie týchto 6 krokov. Základ je počúvať svoje telo a nesnažiť sa do neho vtlačiť niečo len preto, že máte práve chuť. Možno sa nebudete cítiť plní, keď zjete celý tanier, ale to nie je dôvod na to, aby ste si naložili znova 🙂

Stačí, že ste telu dali všetky potrebné živiny, tak s kľudným svedomím položte vidličku na stôl. Telu chvíľku trvá, kým si uvedomí, že je plné, tak mu dajte troška času.

Nižšie nájdete 6 jednoduchých krokov, ktoré viete začleniť do svojho každodenného života a nemusíte sa obávať prejedania.

KROK 1 NAJEDZTE SA A POTOM ODÍĎTE Z KUCHYNE.

Dojedzte, čo máte na tanieri a prejdite sa niekde mimo hrncov a jedla. Je vysoká pravdepodobnosť, že keď sa vrátite do kuchyne, zistíte, že nie ste vôbec hladní.

KROK 2 SLEDUJTE VEĽKOSŤ PORCIÍ.

Vyše 90 percent reštaurácií vám dá na tanier väčšiu porciu jedla než by vášmu telu úplne postačovala. Majte to na pamäti, ak sa chystáte jesť mimo domu. Keď nemáte dohľad nad jedlom, tak si dajte radšej menej než viac.

TIP: Tým, že za jedlo v reštauráciách platíte, máte určite pocit, že treba všetko zjesť a nič nenechať. Čo tak poprosiť obsluhu, aby vám zvyšok zabalila? Doma tak ušetríte čas a peniaze a budete mať pripravené ďalšie jedlo bez starostí.

Vo Vitaboxe si môžete byť istí veľkosťou porcií, pretože pre vás pripravujeme všetko podľa zásad zdravého životného štýlu. Objednajte si Vitabox na ďalšie dni.


KROK 3 PITE VODU. VEĽA VODY.

Čistá voda je mocný nástroj a nemali by ste na ňu zabúdať! Ak máte hlad, dajte si najprv veľký dúšok H2O. Sľubujeme, že to dočasne udrží vaše chute na uzde a zadrží vás od mlsania na nezdravých pochúťkach.

KROK 4 VEZMITE SI MENŠÍ TANIER

Skúste obyčajný trik s menším tanierom. Vezmite si na hlavný chod malý tanier a sľúbte si, že zjete iba toľko, čo sa vám na neho vmestí. Jednoduché, ale účinné.

PS: Takto nikto nemôže povedať, že ste niečo nezjedli, pretože tanier bude prázdny a vaše bruško plné.

KROK 5 PODEĽTE SA O JEDLO

Ak budete jesť von, skúste sa podeliť o jedlo s rodinou alebo priateľmi. Dajte si ochutnať a nechajte ostatných pokojne zjesť viac. Podvedome uvidíte na začiatku plný tanier a na konci prázdny, takže budete mať pocit, že ste všetko zjedli. Misia splnená!

KROK 6 NEVYNECHÁVAJTE JEDLÁ

Preskakovanie jedál ešte nikdy nebol dobrý nápad. Prečo? To, čo „ušetríte“ teraz si doprajete neskôr. Verte nám. Skúste zaradiť do svojho jedálnička dostatok bielkovín a vlákniny. Čím viac ich do svojho tela dostanete počas dňa, tým menej budete mať potrebu zamaškrtiť si medzi hlavnými jedlami.

Vo Vitaboxe sa vám nestane, že by ste na nejaké jedlo zabudli. Postaráme sa o všetky chody od raňajok cez desiatu, obed, olovrant až po večeru. Spoľahnite sa na nás. Objednajte si VITABOX ešte dnes!