Svieže letné nápoje

Letne limonadyMáme pre Vás pár tipov, ako sa v tomto ročnom období čo najlepšie osviežiť. Najideálnejším spôsobom, ako uhasiť smäď, je piť čistú vodu, no tá nie každému chutí. Potom je na výber množstvo ochutených limonád a džúsov, v ktorých je však veľmi veľa cukru. No máme aj tipy, ktoré sú lepšie ako voda.:)

Prírodná ochutená voda  Postačí džbán, alebo zaváraninový pohár, do ktorého nakrájame ľubovoľné ovocie a bylinky a necháme vylúhovať. Obľúbenou kombináciou sú jahody s uhorkami a čerstvou mätou. Náš tip je petržlenová vňať, uhorka a čerstvý zázvor, pokiaľ Vaše telo zadržiava vodu, toto je recept práve pre Vás 🙂

Kokosová voda– Je bohatá na minerálne látky, neobsahuje tuk ani cholesterol a dokonca pomáha pri chudnutí a udržaní celkovej imunity. Kokosovú vodu kúpite v obchodoch so zdravou výživou alebo v špecializovaných predajňach.

Voda s citrónom– Ráno nalačno jeden pohár vlažnej vody s plátkom citrónu zlepší trávenie, pomôže  udržať správnu hladinu ph a doplní potrebnú dávku vitamínu C. Výborné je popíjať ju aj počas dňa.

Ľadový čaj– Jeden z favoritov počas extrémnych horúčav. Nemáme na mysli instantné ani žiadne kupované čaje, ale domáci čaj, ktorý ochutíš mätou, citrónom a plátkom citrónu.

Ľadová káva– Ak si neviete svoj deň predstaviť bez dobrej kávy, toto je tip pre Vás. Ale pozor, žiadne kupované hotové kávy, ktoré  obsahujú viac kalórií ako tabuľka čokolády. Návod na prípravu ľadovej kávy je jednoduchý. Nechajte vychladnúť svoju obľúbenú čiernu kávu, pokiaľ skutočne musíte, pridajte do nej nízkotučné alebo polotučné mlieko, trochu vanilky a samozrejme kocky ľadu. Ľadová káva nie je až takým ideálnym nápojom ako ľadový čaj, no jeden pohár ti rozhodne neuškodí.